Et osmosesystem til et akvarium er ikke så langt ude, for jo friskere og mere naturligt vandet er, jo sundere forbliver korallerne og især fiskene. Det betyder, at med en osmose system ikke kun behandling af drikkevand er mulig, det kan også bruges som en integreret del i akvaristik. Vi vil gerne kort forklare, hvad der er vigtigt, og hvilke krav der er nødvendige.
Behandlet postevand til akvariet
Som udgangspunkt er osmosesystemet placeret sådan, at det direkte forsynes med postevand. De integrerede filtre behandler vandet direkte og filtrerer forurenende stoffer og andre biprodukter fra. Dette har den fordel, at vand produceres med en høj renhedsgrad og vandets hårdhed reduceres markant. Den er kun 0° GH, hvilket betyder, at filtreringen producerer særligt blødt vand.
Dette viser sig at være meget fordelagtigt, især i et akvarium, fordi fisk, der er særligt følsomme, nyder godt af denne høje renhedsgrad og den enorme blødhedsgrad. det Osmosesystem til akvariet er velegnet til både ferskvand og saltvand, fordi med dens hjælp kan vandværdien justeres optimalt. Uden dette system er det ofte meget vanskeligt at bestemme vandværdien og betyder ofte, at især unge fisk ikke har et optimalt levested for at overleve.
Forskellige osmosesystemer til akvariet
Selvom osmosesystemerne alle har samme funktion, kan en model, der bruges i husholdningen, ikke nødvendigvis også bruges i akvaristik. Ved valg af model er det vigtigt, at der tages hensyn til akvariestørrelsen og blandingsforholdet ved vandskifte. Men tidspunktet for vandskiftet spiller også en ikke uvæsentlig rolle, for ofte er et lille osmoseanlæg tilstrækkeligt til akvariet, forudsat at vandskiftet ikke tager unødvendigt lang tid.
Der findes nu forskellige osmosesystemer til akvarier, så de kan tilpasses optimalt til forholdene og frem for alt til størrelsen. De respektive anlæg er i stand til at cirkulere omkring 190 til 1.000 liter vand, hvorved vandtrykket naturligvis også skal tilpasses optimalt hertil. Den største fordel ved dette system er, at det reducerer akvarievedligeholdelsen markant, hvilket ikke mindst skyldes, at der hverken kan ses grimme aflejringer eller uskøn forurening. Osmosevandet fjerner grundlaget for de næringsstoffer, der er ansvarlige for det, og plejen er forbundet med væsentlig mindre indsats.
Koral osmose systemer
Et saltvandsakvarium vil kun køre stabilt, hvis det ikke kun bliver passet ordentligt, men også hvis det anvendte vand opfylder alle krav. For høje fosfat- eller nitratniveauer samt kulstofhårdhed kan føre til algedannelse og koraldød. For at forhindre netop det, bør der bruges et osmosesystem til akvariet. Omvendt osmose filtrerer forurenende stoffer og urenheder ud af vandet, hvilket resulterer i absolut rent og rent vand. Koraller og fisk får således et naturligt grundlag for, at livet kan forblive sundt og vokse og trives.
Forskellige filtre er ansvarlige for processen med omvendt osmose, som er afgørende for vandbehandling. Dette omfatter udover et sedimentfilter og et aktivt kulfilter også et silikatfilter, som er særligt vigtigt i områder, hvor der er en høj andel af silikat i vandet. For at opretholde effektiviteten af osmosesystemet til akvariet, bør disse filtre renses cirka to gange om året. Dette afhænger dog af hyppigheden af vandskiftet og den daglige ydeevne. Hvis denne er lavere, er en ændring nødvendig tidligere, så vandet bevarer sin konsekvent rene kvalitet.
herbertgillitzer@gmail. com
Jeg er. ny kunde
Du har en rigtig fin og informativ hjemmeside her! Top.
VG
Fantastisk information!
Intet havvandsakvarium uden et osmosesystem, medmindre du vil købe havvand på dåser 😀
Dejligt indlæg - hilsner fra Hamborg
ved hvilken vandværdi skal osmosesystemets filter skiftes???
LG
Masterværdien skal altid være 0, hvis det er muligt. Jeg prøver altid at holde mig under 5.